Monday, January 21, 2013

Temuduga Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) 2013


Last week, hari khamis tanggal 10 Januari 2013, sue attend interview kat Putrajaya.

email tentang interview HLP ni, sue dah dapat dari bulan 12/2012 lg, tapi x tahu nak prepare ape..hehe confuse kejap...actually, terkejut pun ada, hari tu sue call bahagian latihan kkm tanye pasal HLP ni, pegawai kat situ cakap, anyone yg dh dapat cuti belajar bergaji penuh ni x dah layak for HLP..
so, sue senyap je la..x ambik tahu sgt pasal HLP ni..tup tup kawan sue msg cakap nama sue naik for the interview...huhu terima je la...

interview tu on khamis, so rabu g hkl kebetulan ade kes nk refer kt sana..mlm tu tido kat umah kawan kat putrajaya presint 5, thanks to norhidayah & family..



proceed terus ke soklan yg ditanya..
oh sebelum tu, panel interview sue n kwn sue skali tau..ade 3 panel semua..ketua profesion, wakil sumber kkm & ketua panel which is kali ni ketua program pegawai sains fizik!!

soklan tentang diri x tanya langsung ye...soklan isu semasa pun xde,..pasal kerajaan,,nama menteri bagai,,lagi la xde..so, korang yang nk g interview hlp ni, x yah la risau sgt..

soklan 1 : dah ade tempat nk belajar?
soklan 2 : famliy semua dah settle?
soklan 3 : surat tawaran dah ade la ye?

yg ni confirm boleh jawab la kan..soklan yg sama for both of us.

then, mereka tanye pasal research project final year kita..yg ni mmg kena jawab betul2 la
part ni, soklan berbeza antara sue ngn  kawan sue, depends on projek kita la..
btw, soklan yg mmg sama & standard..Apa benefit projek kita tu untuk KKM?

yang banyak tanye soklan, of course la wakil KKM, bahagian sumber!! Pasal profesion kita la basically..ape pendapat tentang masa depan profesion kita? compare profesion kite with profesion yang sama kat overseas.

ketua program plak tanye soklan agak general jugak, isu semasa pasal profesion kita...and how u can actually kembangkan lagi profesion u..

hahaha sue jawab je mane yang termampu..kejap mcm rase ade harapan nak dapat...kejap rase harapan tu hancur berkecai...huhu apa2 pun cuti belajar bergaji penuh dah lulus,.,so, dapat biasiswa ke x, perjuangan harus diteruskan..

calon master 2013
ummi nuraini ;)




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...