Tuesday, March 31, 2015

3 TIPS ATASI SEMBELIT SEMASA PANTANG SUPAYA SUAMI TAK STRESS

Setiap kali ibu berpantang nak membuang, suami kena jaga anak!
Asal jek nak membuang, suami kena tengokkan anak-anak!

Mahu tak stress suami kalau setiap kali isteri berpantang nak membuang, suami kena stop segala aktiviti...
Lagi bertambah stress bila berjam-jam duduk dalam toilet, sampai suami nak membuang pun, kena guna toilet jiran!!!

Sebelum saya kongsikan tips atasi sembelit semasa berpantang, jom tonton pengalaman ibu yang sembelit teruk semasa berpantang dan bagaimana beliau menyelesaikan masalah sembelit tersebut.

Berikut adalah 3 tips atasi sembelit semasa berpantang :

1) Minum banyak air
Bagi melancarkan proses pembuangan, tips paling penting ialah minum banyak air putih. Air putih boleh membuatkan najis anda lembut dan senang untuk dilepaskan.
Air putih tau, bukan air teh. Ini kerana, sesetengah ibu berpantang boleh mengalami sembelit teruk jika mengamalkan pengambilan teh semasa berpantang.

2) Makan buah-buahan kaya serat
Oleh kerana bukan semua jenis buah-buahan boleh dimakan oleh ibu berpantang, ibu berpantang harus mengenalpasti buah-buahan kaya serat yang biasa dimakan oleh ahli keluarga semasa berpantang. Buah oren merupakan buah yang biasa dimakan oleh ibu berpantang untuk elak sembelit teruk.

3) Berjalan
Jika anda hanya untuk atau berbaring sahaja selepas bersalin, ini boleh membuatkan sembelit anda menjadi lebih teruk. Ibu berpantang disarankan untuk berjalan secara dekat tetapi kerap untuk mengurangkan sembelit.

Mudah bukan untuk mengamalkan tips di atas!

Walaubagaimana pun, ibu berpantang boleh mengambil Ostematrix shaklee untuk mengatasi masalah sembelit semasa berpantang.

Istimewanya Ostematrix shaklee ini selain membekalkan kalsium kepada ibu, ia juga mengandungi magnesium yang berperanan dalam melancarkan proses membuang.

Sembelit semasa berpantang, memang menyakitkan dan menggerunkan!

Order Ostematrix sekarang sebelum sembelit anda memudaratkan. Sembelit yang teruk boleh menyebabkan buasir yang teruk sehingga pembedahan perlu dilakukan.

Hubungi saya ditalian 012 921 4064 untuk sebarang pesanan Ostematrix Shaklee. Konsultasi percuma eksklusif dengan sebarang pembelian.

Sekiranya anda disekitar Kuantan dan Kemaman, berikut adalah kawasan COD (cash on delivery) saya,
KUANTAN
BANDAR KUANTAN-AIR PUTIH-HTAA-UIA-BALOK-BESERAH-SG KARANG-SG ULAR-GEBENG-CHERATING-CHENDOR

KEMAMAN 
TAMAN PERWAJA-BERENJUT-GELIGA-FIKRI-JAKAR-GONG PAUH-BUKIT MENTOK-BANDAR CHUKAI-BUKIT KUANG-TELUK KALONG-KIJAL
Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah

Pengedar Shaklee Kuantan 
Pengedar Shaklee Kemaman

Suhailey Mohd Noor
ID 886589

JUST DO IT

Hai dearest bloggers,
Segmen monday motivation freak bersiaran di hari selasa kali  ni, sorry for the late :)
By the way, kali ni nak share tentang satu perasaan yang boleh membuatkan hidup kita..STATIK.

Perasaan tersebut ialah perasaaan TAKUT :)
Pernah tak korang rasa gini?

takut nak berimpian?
takut nak berusaha?
takut nak berangan?
takut nak buat keputusan?

haaa..jom tonton video pendek ini untuk menjawab persoalan segala macam takut tuh!!


Semoga berguna dan menjadi panduan kepada kita semua^^^
Buang perasaan TAKUT and JUST DO IT!

Allah kan ada.

MotivationMakeMeWakeUp,
SuhaileyMohdNoor



Monday, March 30, 2015

4 TIPS ELAK SAKIT SENDI SUPAYA SUAMI LEBIH SAYANG

ouch!!!
sopan sangat kalau sakit sendi bunyi gitu yek... macam tak sakit pun..
argh!!! argh!!
ni baru real bunyi orang sakit sendi! Bagi mereka yang sering sakit sendi, pasti bersetuju dengan jeritan argh....ni kan?
sangat la menderita bila sakit sendi ni datang menyerang!

Kali ini, saya nak kongsikan 4 tips elak sakit sendi supaya suami lebih sayang?

Sebelum saya kongsikan tips elak sakit sendi, saya nak kongsi satu video bagaimana beliau atasi sakit sendi dan secara tak langsung buat suami beliau lebih sayang.


Berikut adalah 4 tips elak sakit sendi supaya suami lebih sayang^^^

1) Kurangkan Berat Badan

Ramai yang tak tahu sebenarnya. berat badan berlebihan boleh memberi tekanan yang cukup kuat untuk membuatkan sendi terutama sendi lutut kita sakit.

Maka, bagi mereka yang sakit sendi lutut yang berpunca daripada masalah berat badan yang kian meningkat, anda sangat disarankan untuk mengurangkan berat badan anda.

Lihat bagaimana beliau menurunkan berat badan sebanyak 20 kg selepas bersalin.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

2) Elak senaman yang ekstrem

Bukan tak boleh langsung membuat senaman ekstrem, tetapi untuk elakkan sakit sendi, memadailah kita elakkan senaman ekstrem seperti kickboxing. Bermain bola sepak juga sekiranya dilakukan dengan begitu kerap boleh mendatangkan kesakitan kepada sendi pemain.

3) Berjalan menggunakan tongkat

Penggunaan tongkat sebenar memang membantu kerana memandangkan ia dapat mengurangkan tekanan yang diberikan kepada sendi semasa berjalan.

Jangan pulak malu untuk menggunakan tongkat sekiranya anda masih muda remaja. It is a kind of fashion what???

4) Makan makanan yang bagus untuk kesihatan lutut

Contoh makanan yang baik untuk kesihatan sendi adalah seperti madu. Selain itu, mengamalkan minum soya juga dapat mengelakkan sakit sendi.
Ikan juga merupakan salah satu makanan yang bagus untuk kesihatan sendi.

Jangan dilupa suplemen yang baik untuk elak sakit sendi ye!

Berdasarkan pengalaman sendiri, saya mengamalkan pengambilan vitamin shaklee yang khusus untuk kesihatan sendi yang berpanjangan. 

Vitamin sakit sendi yang dimaksudkan adalah Advance Joint Health Tablet (AJHT), Omega Guard dan Ostematrix.

Hubungi saya sekarang ditalian 012 921 4064 untuk order vitamin berkenaan sebelum sakit sendi anda menjadi lebih kronik. Tak kan nak tunggu sendi dah kronik baru nak cari penyelesaian kan?

Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tiada guna :). Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan saya :)
Sekiranya anda disekitar Kuantan dan Kemaman, berikut adalah kawasan COD (cash on delivery) saya,

KUANTAN
BANDAR KUANTAN-AIR PUTIH-HTAA-UIA-BALOK-BESERAH-SG KARANG-SG ULAR-GEBENG-CHERATING-CHENDOR

KEMAMAN 
TAMAN PERWAJA-BERENJUT-GELIGA-FIKRI-JAKAR-GONG PAUH-BUKIT MENTOK-BANDAR CHUKAI-BUKIT KUANG-TELUK KALONG-KIJAL

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah

Pengedar Shaklee Kuantan 
Pengedar Shaklee Kemaman

Suhailey Mohd Noor
ID 886589

Monday, March 23, 2015

TIPS MENJADI MANUSIA PRODUKTIF SUPAYA HIDUP LEBIH BAHAGIA

Salam isnin bloggers,

as usual, monday motivation freak segment will share tips, qoute or anything to motivate us to do the best in our life.

sometimes, we might feel, why we are not like them...why they have that but we dont...let us watch this short video to have tips on how we can actually do better in life.

everyone can, so why not us?


Tip Menjadi Manusia Produktif & Tak Kesal Dengan Apa Yg Ada from iReach HD on Vimeo.
last but least,
stay positive!
work on our dream!
Focus on them!

we will definitely more happier :)

xoxo
suhaileymohdnoor
motivationmakemewakeup

Friday, March 20, 2015

ATASI RAMBUT GUGUR SUPAYA LEPAS BERSALIN TAK BOTAK LICIN

Masalah rambut gugur memang menghantui ibu bersalin sejak dari dulu lagi. Tak dinafikan memang ada ibu yang bertuah, rambut mereka tak gugur banyak, sebab selalunya selepas bersalin, memang rambut akan gugur banyak la.

Tak cantik pulak bila rambut dah jarang sangat, jangan sampai botak sudah. Serabut tau rambut asyik gugur ni. Klik video pendek dibawah untuk tonton pengalaman beliau dengan rambut gugur kronik dan bagaimana beliau mengatasinya.


Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Basically, kenapa rambut boleh gugur selepas bersalin?
Salah satu sebab kenapa rambut gugur selepas bersalin disebabkan oleh pola pemakanan yang tidak sihat.

Biasanya, ibu-ibu bersalin akan mengawal pemakanan supaya dapat mengembalikan semula bentuk badan langsing seperti sebelum hamil. Ini menyebabkan mereka kekurangan nutrisi yang amat diperlukan tubuh.

Tambahan pula, proses penuaan wanita berlaku dengan lebih cepat berbanding lelaki. Oleh sebab itu, kulit kepala juga akan menjadi tua lebih cepat berbanding lelaki. Masalah penuaan ini menyebabkan liang-liang rambut menjadi kosong. Liang-liang rambut yang kosong ini jika dibiarkan dan tidak diaktifkan bagi pertumbuhan rambut baru, ia akan tertutup dan terbenam.

Bagi wanita, tempoh dua hingga tiga tahun sudah cukup membuatkan wanita kelihatan 'botak' kerana liang-liang rambut cepat tertutup. Bayangkan umur kita dah 30 sekarang, by 33, alamak,,,kita dah BOTAK!!!

Eh, tak nak jadi gitu kan? Karang kan, tak pasal-pasal suami cari lain. Isteriku botak??? Sebelum apa-apa kesan buruk berlaku, lebih baik kita atasi masalah rambut gugur ni.

Vitamin yang boleh membantu mengatasi masalah rambut gugur ini termasuklah sumber protin dan mineral seperti zink. Vitamin ini juga bagus kesihatan optimum semasa berpantang tau!

Tak lupa juga pemilihan syampu yang tepat untuk mengatasi masalah rambut gugur.

Hubungi saya sekarang ditalian 012 921 4064 untuk order vitamin berkenaan sebelum rambut gugur menjadi lebih kronik. Tak kan nak tunggu kepala dah botak baru nak cari penyelesaian kan? Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tiada guna :). Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan saya :)

Sekiranya anda disekitar Kuantan dan Kemaman, berikut adalah kawasan COD (cash on delivery) saya,

KUANTAN
BANDAR KUANTAN-AIR PUTIH-HTAA-UIA-BALOK-BESERAH-SG KARANG-SG ULAR-GEBENG-CHERATING-CHENDOR

KEMAMAN 
TAMAN PERWAJA-BERENJUT-GELIGA-FIKRI-JAKAR-GONG PAUH-BUKIT MENTOK-BANDAR CHUKAI-BUKIT KUANG-TELUK KALONG-KIJAL

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah

Pengedar Shaklee Kuantan 
Pengedar Shaklee Kemaman

Suhailey Mohd Noor
ID 886589


3 TIPS ATASI SAKIT PINGGANG UNTUK ELAK KENA PECAT

Sakit pinggang memang perkara biasa kan, tak kira usia pulak tu, sesiapa pun boleh alami. Muda- muda pun dah boleh kena sakit pinggang kan? Time datang bulan tu tak usah cakap la kan.

Yang jadi tak biasa tu, bila sakit pinggang kerap sangat sampai asyik MC je. Silap haribulan boleh kena pecat tau. Parah gini.

Sakit pinggang ni boleh jadi kat siapa saja, paling common kat orang perempuan la berbanding lelaki. Masa datang bulan sakit pinggang, masa hamil, masa bersalin, masa berpantang dan seterusnya. Macam tak sudah-sudah je kan, asyik ada kaitan je orang perempuan ni dengan sakit pinggang! 

Tak percaya? Jom tonton video dibawah, ibu ni punya la sakit pinggang, sampai punca dia sakit pinggang tu, effect kat anak dia sekali tau.! Seram jugak tu...


Sakit Tulang Belakang & Lenguh2 Badan Buat Ibu Ini RImas, Sampailah.... from iReach HD on Vimeo.
mmm tak nak la kan sampai macam tu, nasib baik ibu ni jumpa penyelesaian sakit pinggang dia tu. Alhamdulillah. 

Selain daripada cara ibu tersebut selesaikan masalah sakit pinggang dia tu, di sini saya ceritakan tips untuk atasi sakit pinggang terutama untuk ibu menyusu supaya takde la asyik mc je sampai kena pecat pulak nanti.

Tips ni mungkin tak secepat berkesan seperti penyelesaian yang digunakan oleh ibu dalam video tu, tapi its really help.

1. Senaman.
Percaya atau tidak, sebanarnya, senaman memang membantu mengurangkan sakit pinggang kita. Memang terdapat spesifik senaman yang boleh dilakukan untuk mengatasi sakit pinggang. Boleh rujuk gambarajah di bawah sebagai panduan senaman yang perlu diamalkan. 

Senang je kan senaman-senaman ni. Memang boleh sangat nak amal.

2. Mengurut
Mengurut dengan minyak merupakan salah satu cara efektif untuk mengatasi sakit pinggang walaupun cara ini bersifat sementara.

Minyak urut yang boleh disediakan adalah campuran minyak kelapa (4 sudu), minyak bijan (2 sudu), minyak mustard (2 sudu) dan bawang putih (8-10 ulas). Fry semua campuran ni dan gunakan untuk mengurut pinggang kita.

3. Pek ais
Guna pek ais secara langsung pada bahagian pinggang. Paling bagus, tepek pek ais pada bahagian belakang pinggang selama 30 minit.
Pek ais ni boleh dibeli di mana- mana pasaraya. Kedai menjual barangan bayi pun ada. Ibu yang aktif pam susu pasti ada pek ais ini.
Bagi ibu yang takde pek ais, boleh sediakan sendiri di rumah. Senang je, isi kiub ais sebanyak yang mungkin ke dalam 1 beg plastik. Tadaa..jadi la pek ais!!

Bagi saya lah, paling senang dan mujarab la kan, saya lebih suka penyelesaian macam ibu dalam video tu buat. Senang dan mudah. Bajet tak tinggi, senang nak amal.

Nak order vitamin macam ibu dalam video tu makan?? 
Takkan nak tunggu gigi anak decay kan? kesian anak^^^
Jangan tunggu sampai MC habis baru nak cari penyelesaian..parah tu.

Hubungi saya ditalian 012 921 4064. Konsultasi percuma khas untuk pelanggan yang membuat pembelian dengan saya :)

Sekiranya anda disekitar Kuantan dan Kemaman, berikut adalah kawasan COD (cash on delivery) saya,

KUANTAN
BANDAR KUANTAN-AIR PUTIH-HTAA-UIA-BALOK-BESERAH-SG KARANG-SG ULAR-GEBENG-CHERATING-CHENDOR

KEMAMAN 
TAMAN PERWAJA-BERENJUT-GELIGA-FIKRI-JAKAR-GONG PAUH-BUKIT MENTOK-BANDAR CHUKAI-BUKIT KUANG-TELUK KALONG-KIJAL

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah

Pengedar Shaklee Kuantan 
Pengedar Shaklee Kemaman

Suhailey Mohd Noor
ID 886589


Monday, March 16, 2015

CARA SYUKUR NIKMAT AGAR HIDUP HAPPY SOKMO

Assalamualaikum dearies..

short video to share with all of you...
sometimes we might feel bad..stress...unhappy...emotional...

enjoy your stayπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€


Cara Syukur Nikmat Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo.

Banyak je sebenarnya kan perkara yang boleh kita syukuri setiap hari^^^

Hopefully hidup kita sentiasa mendapat ketenangan didunia dan akhirat.


MotivationMakeMeWakeUp

suhaileymohdnoor

Friday, March 13, 2015

ARJUNA BETA

Buat anak - anakku tersayang...

rindu kat they all^^^

to both of you..Nuraini and Qamarulhuda, this song is specially dedicated to both of you

with lots of love..hugs and kisses..prayers as well :)




ummi NurainiQamarulhuda

Monday, March 9, 2015

SYUKUR.REDHA.TENANG

Assalamualaikum dearies,

Hi monday! we meet again..alhamdulillah syukran^^^
Thank you Allah, we still alive today, still having each other on this beautiful day...
still can enjoy delicious food...
still can drive long journey...
still have job to earn money...
still have...yes there is a lot to be grateful of....


Semoga hari ini lebih baik dari semalam!

xoxo
suhaileymohdnoor

Sunday, March 8, 2015

TESTIMONI SET KURUS BAJET | IBU GEMBIRA BERAT TURUN BANYAK

Set Kurus Bajet...
Untuk kurangkan berat badan of course dengan bajet rendah!

Alhamdulillah, dua bulan kebelakangan ini, order set kurus bajet sangat menggalakkan. Order baru juga dari repeat customer. So, nak share tentang testimoni set kurus bajet dengan anda semua ;). 

Kebanyakan customer set kurus bajet ini terdiri daripada para ibu yang baru melahirkan anak dan juga yang dah lama melahirkan anak. Anak sorang ade, anak ramai pun ada. Rata - rata dari kalangan mereka yang berumur awal 30 an sehingga 40 an.
testimoni set kurus bajet


Mungkin jugak sebab asyik cuba resepi baru jek,,hehe saya la tuh!
Sejak jadi ibu anak 2 ni, memang semangat memasak tu memang berkobar-kobar tau.

Nak dijadikan cerita, ada seorang customer ni, happy sangat dia bercerita pasal berat badan dia yang yang dah mula turun. Banyak pulak tu, sampai saya naik risau pun ada. Ye lah, baru ambik set kurus bajet 10 hari, berat dah turun 5 kg!! 

Menurut beliau, dia konsisten mengamalkan set kurus bajet dan jaga pemakanan dia. Makan ikut portion yang betul dan memang avoid makan pada waktu-waktu tertentu as advised. 

Kalau jenis yang konsisten dengan set kurus bajet ni memang senang berat nak turun sebenarnya. Tapi customer ni kena bebel jugak dengan saya, jangan sampai tak enjoy makan sebab nak turunkan berat badan...

And until now, dah almost 2 month she still continue amalkan set kurus bajet walaupun dia dah dapat berat ideal yang beliau nak.

Sebab ape??? Set kurus bajet yang beliau ambil tu, juga menurunkan tahap kolesterol dia, badan pun rasa ringan, sakit-sakit badan pun kurang. Lagipun, set kurus bajet ni murah sangat berbanding apa yang kita dapat, nak continue makan sampai bila -bila pun boleh. 

Siapa yang tak bahagia bila berat badan ideal yang dia nak akhirnya tercapai kan???

Untuk membuat pesanan set kurus bajet dan konsultasi seperti customer di atas, hubungi saya ditalian 012 921 4064. Konsultasi dan cara makan set kurus bajet yang berkesan hanya eksklusif untuk pelanggan saya^^^
cara order set kurus bajet

Monday, March 2, 2015

Muhasabah Diri Refleksi Diri

Assalamualaikum bloggers

Alhamdulillah its Monday again...time for work everyone^^^
First day kerja after 90 days maternity leave...

Jom layan video ringkas ni untuk hari yang best today^^^

Cara Muhasabah Diri Agar Kekal Positif from iReach HD on Vimeo.

Lets work the  best for our Jannah :)

Suhailey Mohd Noor
PengedarShakleeKuantanKemaman

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...