Monday, December 8, 2014

NEVER BLAME ANYONE

Assalamualaikum....

Thank Allah its monday again...back to work!
Never give up!
Cherish everyone in your life...
Monday Motivation Freak

MotivationMakeMeWakeUp
SuhaileyMohdNoor

Saturday, December 6, 2014

8 FUNGSI LECITHIN SELAIN UNTUK KURUS MEMANG BERBALOI SANGAT

Tentu ramai yang dah tahu tentang fungsi lecithin untuk kurus kan?
Memang lecithin ni sangat terkenal dikalangan mereka yang sedang berusaha untuk kurus

Tak lupa juga mereka yang mengidap penyakit darah tinggi yang mana begitu berhasrat untuk membebaskan diri daripada penyakit darah tinggi tersebut.

Tahukah anda sebenarnya, terdapat fungsi lain yang lecithin boleh bagi selain untuk kurus? Berikut saya senaraikan 8 fungsi lecithin yang mungkin anda belum tahu sebelum membaca entri ini. 
LECITHIN
LECITHIN
8 FUNGSI LECITHIN SELAIN UNTUK KURUS

1. Membantu merawat penyakit berkaitan daya ingatan seperti dementia (nyanyuk) dan Alzheimer's.
2. Membantu merawat penyakit pundi hempedu
3. Membantu merawat penyakit hati
4. Sebagai pelembab kulit
5. Membantu menurunkan tahap kolesterol tinggi
6. Membantu mengurangkan kebimbangan
7. Membantu merawat penyakit kulit seperti ekzema
8. Membantu merawat kemurungan

Dalam banyak-banyak fungsi lecithin ini, saya paling tertarik dengan fakta atau fungsi no. 4 di mana, sesetengah orang menggunakan lecithin ini sebagai pelembab kulit.

Menarik bukan? 
Lecithin dalam bentuk kapsul ini dipecahkan dan isinya disapu pada kulit terutamanya pada kulit muka. Terutama bagi mereka yang mempunyai kulit muka dari jenis kulit kering. Dipercayai, cara ini mampu untuk mengekalkan kelembapan kulit dan mengurangkan muka nampak begitu kering.

Fungsi lecithin dah tahu..so mana nak dapat sumber lecithin ni???

Actually, lecithin boleh didapati dalam pelbagai makanan harian temasuklah telur kuning, kacang soya dan jagung. Tapi, tak larat jugak nak makan makanan tersebut hari-hari kan?

Maka, sebagai jalan penyelesaian kepada sumber lecithin, kita boleh mengambil lecithin dalam bentuk vitamin untuk mendapat sumber bekalan lecithin harian. 

Untuk vitamin lecithin, saya cadangkan vitamin lecithin dari Shaklee. Kenapa lecithin Shaklee? 


Nak cuba penyelesaian untuk kurus sperti ibu dalam video ni? 20kg berat beliau turun uolls...teruja ai!

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Hubungi saya ditalian 012 921 4064 untuk mendapatkan Lecithin anda sekarang! Sebelum berat uolls lagi bertambah, meh order set kurus macam ibu dalam video tu amalkan.
Nak kan penjimatan lebih lumayan?
Perkhidmatan Cash on delivery disediakan secara percuma disekitar Kemaman dan Kuantan.

Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah
SuhaileyMohdNoor

Thursday, December 4, 2014

PENGEDAR SHAKLEE CHENDOR

Assalamualaikum wbt warga Chendor,Pahang!

Tahukah anda, terdapat wakil pengedar shaklee Chendor di kawasan anda?? Ala, pengedar shaklee yang membuat penghantaran vitamin shaklee di kawasan Chendor...


Tak perlu pergi jauh-jauh mahupun menggunakan khidmat Poslaju tu..
Alhamdulillah, pengedar shaklee Chendor sedia membuat penghantaran vitamin shaklee secara percuma di kawasan Chendor,Pahang.


InshaAllah, pengedar shaklee Chendor juga mempunyai bekalan vitamin shaklee yang mencukupi untuk memenuhi keperluan warga chendor sekalian.

Berikut adalah maklumat lanjut berkenaan pengedar shaklee Chendor yang sedia dihubungi anda!
PENGEDAR SHAKLEE CHENDOR
PENGEDAR SHAKLEE CHENDOR
Nama : Suhailey Mohd Noor
No Hp : 012 921 4064
FB : suhaileymohdnoor
Website : http://ummunuraini.blogspot.com


Sebarang konsultasi untuk membantu menyelesaikan masalah kesihatan anda akan diberikan secara PERCUMA. Tak lupa juga khidmat nasihat cara pemakanan vitamin yang sesuai dan juga tips kesihatan yang berkenaan.

Hubungi pengedar shaklee Chendor anda sekarang!

Sekiranya, anda memerlukan Pengedar Shaklee Chendor untuk menguruskan penghantaran vitamin shaklee untuk ahli keluarga yang berada di luar kawasan, Pengedar Shaklee Chendor akan menguruskan penghantaran vitamin shaklee menggunakan khidmat Poslaju.

Inginkan PENJIMATAN BERGANDA??

Warga Sihat Aset Negara!
Bersama Membangunkan Ekonomi Ummah

SuhaileyMohdNoor
ID 886589

Wednesday, December 3, 2014

KETAM MASAK LEMAK CILI PADI | SEKALI CUBA NAK LAGI

Holla..its december already!

Sebelum berpantang ni, nak share resepi ketam masak lemak cili padi dulu...
Satgi dh berpantang, terliur pulak kalau tulis entri masak memasak ni^^^

Ketam masak lemak cili padi ni memang resepi kegemaran kami sekeluarga tau! Nuraini memang peminat setia ketam..mr crab kata dia!

Jom masak ketam masak lemak cili padi!
KETAM MASAK LEMAK CILI PADI
KETAM MASAK LEMAK CILI PADI
Resepi turun temurun sudah pasti!

Firstly, kita perlukan :
Bawang merah
Kunyit
Halia
Lengkuas
Serai
Cili boh
Cili padi
Santan
Ketam


Macamana nak masak??

Blend bawang merah, kunyit, cili padi, halia dan lengkuas!
Panaskan santan, masukkan bahan yang diblend tadi. Kacau.
Masukkan serai yang dh di ketuk-ketuk terlebih dahulu...
Then, masukkan cili boh!
Masukkan ketam yang telah dibersihkan! 
Kacau sehingga ketam tu masak. 
As usual, masukkan garam secukup rasa.

Siap! Mudahkan?

Tips memasak Ketam Masak Lemak Cili Padi 
1) Sekiranya kunyit hidup tu not available, boleh ganti dengan kunyit serbuk!
2) Gantikan cili boh ready made dengan cili kering yg diblend homemade lebih 'kit' rasa dia tau.
3) Make sure sentiasa kacau santan tu tau..nanti pecah2..tak cantik dipandang mata^^^
4) Santan fresh lagi best daripada santan kotak tau! Tp kalau dah ada santan kotak je..pun boleh.
KETAM MASAK LEMAK CILI PADI
Ketam Masak Cili Padi bersama Nasi dan Ikan Goreng
Selamat mencuba ye kawan-kawan semua!
Dah makan makanan lemak - lemak tu, meh roger saya untuk dapatkan vitamin shaklee untuk cegah kolesterol bertapak di dalam salur darah anda.

SuhaileyMohdNoor
PengedarShakleeKemaman
012 921 4064

Monday, December 1, 2014

THE POWER OF FOCUS!

Salam Isnin rakan blogger....

Its December already...
Semoga hari ini lebih baik dari semalam.
Jangan lupa syukuri nikmat yang telah dikurniakan.
Jom layan motivation qoute hari ini...
STAY FOCUS

May your day is much brighter every day.

MotivationKeepsMeWakeUp
suhaileymohdnoor

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...