Wednesday, January 11, 2017

6 PRODUK UNTUK KULIT BERMINYAK

Tak best kan bila muka berminyak.
Jerawat mudah tumbuh.
Kena guna blotters jugak untuk serap minyak kat muka tu.
Rimas sebenarnya.




BAGAIMANA MASALAH KULIT BERMINYAK INI BOLEH BERLAKU?

Ada banyak punca yang boleh menyebabkan kulit berminyak. Antara punca kulit berminyak termasuklah, diet yang tidak seimbang, kulit terdedah kepada keadaan persekitaran yang kotor atau berhabuk dan diet yang tidak seimbang. 

Selain itu, ketidakseimbangan hormon juga boleh menyebabkan berlakunya kulit berminyak selain penggunaan produk kecantikan wajah yang tidak sesuai.

Tidak lupa, faktor seperti stress, tidur yang tidak cukup, selalu letih dan penyakit seperti sembelit juga menyumbang kepada terjadinya kulit berminyak.

BAGAIMANA CARA MENGATASINYA?


Suplemen shaklee ada produk untuk atasi masalah kulit berminyak ni. Testimoni mereka yang dah amalkan produk shaklee untuk kulit berminyak ni pun ada. 

Vitamin shaklee untuk mengatasi masalah kulit berminyak termasuklah :

VIVIX


kulit berminyak


VITAMIN E


kulit berminyak


GLA




B COMPLEX




VITAMIN C


kulit berminyak


ESP



6 produk shaklee ini membantu mengurangkan masalah kulit berminyak. Testimoni yang berkaitan adalah seperti berikut :








Berminat untuk mengetahu lebih lanjut tentang 6 produk untuk kulit berminyak ini, hubungi,

Suhailey Mohd Noor
012 921 4064



*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan yang diiktiraf.


Suhaileymohdnoor
Kuantan,Pahang
11 Jan 2016




Tuesday, January 10, 2017

2 VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK LICIN TIADA JERAGAT

Bercakap bab kulit cantik, saya memang suka. Terutamanya kulit wajah Suka tengok wajah yang cantik. Flawless. Berseri jek.

Kulit cantik boleh tingkatkan tahap konfiden. Stress tau kalau kulit wajah berjerawat jeragat bagai. Sedih pun ye. Itu saya la, memang tak suka jerawat. Jeragat apa tah lagi. 

Tak putih takpe, janji kulit wajah tu takde masalah. Asal licin bebas jerawat dan jeragat sudah.

Vivix dan gla shaklee boleh bantu untuk kita dapatkan kulit wajah yang cantik, licin dan elak jeragat. Kalau memang dah sedia ada jeragat, inshaAllah dengan konsisten vivix dan gla, kuranglah jeragat tu.

VIVIX 

Vivix, vitamin tinggi antioksidan. Nak lawan radikal bebas yang rosakan sel tu, kena lawan dengan antioksidan ni. Dengan cara ini lah, vivix melindungi sel daripada rosak.

jeragat


Secara ringkasnya, radikal bebas adalah salah satu punca terjadinya jeragat. Antioksidan ni lah yang akan kurangkan jeragat ini.

Bukan hanya melawan radikal bebas, kandungan aktif dalam vivix juga membuatkan sel kita bertenaga. 

Macamana tu? 

Kandungan aktif dalam vivix meningkatkan bilangan mitokondria, apabila kandungan mitokondria tinggi, lebih tenaga dibekalkan kepada sel. 
Tak la nampak lesu wajah tu kan.

Dari segi melambatkan penuaan, vivix membantu dalam menghalang telomeres yang terlibat dalam penuaan sel daripada terus memendek.

Telomeres memendek menyebabkan penuaan, maka vivix membantu maintain kan saiz telomeres supaya penuaan lambat berlaku.

Tak ke kulit cantik, licin bebas jeragat bila konsisten minum vivix ni.

GLA KOMPLEKS

Gla ni sinonim betul dengan wanita. Tapi jangan sangka lelaki tak boleh makan gla ni pulak. Hihi.

Lelaki pun nak kulit cantik jugak.



Gamma lenolenik acid (GLA) ini bertindak menyeimbangkan hormon kita. Tahu tak, salah satu punca jeragat timbul adalah disebabkan hormon kita yang tak seimbang.

Wanita terutamanya, setiap bulan pun hormon weng kan sebab period, hihi lagi la bagi kesan buruk pasal jeragat ni. Wajib makan gla untuk seimbangkan hormon tu, seterusnya kulit pun cantik, bebas jerawat dan kurangkan jeragat. 

Bagi kulit wajah yang belum didatangi jeragat tu, boleh makan gla dari sekarang untuk elak timbulnya jeragat.

Once dah ade jeragat, memang susah nak hilang. Boleh pudarkan dan kurangkan jumlah tompok hitam jeragat tu je.

Prevention is better than cure. Maka, konsisten lah gla dari sekarang untuk kulit wajah yang sihat dan bebas jeragat.

Jika, puan berminat untuk berbincang lebih lanjut berkenaan vivix dan gla untuk kulit cantik, licin kurang jeragat ni, boleh hubungi saya Suhailey di talian 012 921 4064.

Terima kasih kerana sudi melawat blog ini.Doakan saya terus dilimpahi idea untuk berkongsi ilmu dengan tuan/puan semua.

Suhailey Mohd Noor
10 Jan 2017

Monday, January 9, 2017

VITAMIN SHAKLEE UNTUK LELAKI AKTIF CERGAS

Lelaki...
paling wajib jaga kesihatan. Banyak tugas dan tanggungjawab. Bread winner of the family kan, perlu sentiasa ada untuk seisi keluarga.

Makanan tambahan sangat disyorkan untuk lelaki supaya sihat dan kekal cergas walaupun seharian berpenat lelah mencari rezeki untuk keluarga. Bukan mudah tugas lelaki ni kan.

Untuk vitamin shaklee, saya cadangkan 3 vitamin ini sebagai makanan tambahan supaya kekal cergas dan bertenaga.


VIVIX

VIVIX
Vivix ni penting bukan sahaja penting untuk lelaki tetapi semua golongan dan peringkat umur kecuali kanak-kanak dan ibu mengandung.

4 ramuan istimewa vivix menyebabkan, vivix ini dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti stroke, penyakit jantung, kanser dan lain-lain.



Bagi pengidap diabetes, asid klorogenik yang tinggi dapat mengurangkan paras gula dalam darah.

Kuasa antioksidan yang tinggi dalam vivix berkesan dalam melawan radikal bebas serta membantu mengurangkan kesan oksidatif stres dan mengelak kanser.

Antioksidan ini lah yang juga mengurangkan kita daripada mudah mendapat jangkitan penyakit serta imuniti yang tinggi. Dalam bahasa mudah, susah nak kena demam. hehe

Lelaki kan, penting, mana boleh selalu sakit, kalau dah beristeri tu, patah sebelah sayap isteri, hihi. Begitulah perumpamaannya.

Vivix ni juga kaya dengan sumber resveratrol. Resveratrol dapat membantu merendahkan kolesterol dan tekanan darah serta mengurangkan berat badan.



Testimoni vivix termasuklah :



Berhenti Merokok dengan Vivix


Vivix bantu legakan gout
Suami kurang penat, resdung kurang

VITAMIN E



Vitamin E diperlukan oleh setiap lelaki demi meningkatkan kemampuan reproduktif mereka. Vitamin E dapat membantu dalam meningkatkan bilangan sperma juga.


Vitamin E tingkatkan kesuburan lelaki

Selain itu, vitamin e ini diperlukan untuk meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

Istimewanya vitamin e shaklee ni, ia merupakan vitamin e paling lengkap kandungannya di pasaran memandangkan ia adalah gabungan 8 jenis vitamin e dan lengkap dengan selenium jugak.


Vitamin E dan selenium bantu baiki kualiti sperma

Grape seed extract dalam vitamin e shaklee ni, bukan sahaja berkesan untuk menguatkan sistem imun badan, malah ia membantu menurunkan kolesterol, menghalang pembentukan darah beku serta membantu dalam melegakan masalah yang berpunca daripada urat timbul. 

Testimoni




OSTEMATRIX



Ostematrix ni kalsium. Orang lelaki perlu sangat kalsium yang cukup untuk tulang mereka. 



Istimewanya kalsium shaklee ni, bukan hanya bekalan kalsium didapati dalam setiap tablet tu, tapi magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zink pun ada sekali. 
Ostematrix
Testimoni pengamal ostematrix ni membuktikan kalsium shaklee ni membantu dalam mengurangkan lenguh-lenguh badan, kurang terjadi kekejangan dan elak dari terkena osteoarthritis.



Lenguh-lenguh pinggang hilang,malah tisur pun lebih lena dengan pengambilan ostematrix shaklee ni.



Kalau ade masalah sembelit, inshaAllah ostematrix boleh bantu kurangkan sembelit tersebut


Tak perlu makan 80 biji badam lagi...
Testimoni Ostematrix :


Sengal tulang hilang dengan ostematrix

Ostematrix bantu selesaikan masalah insomnia, migrain, sakit pinggang



Untuk konsultasi lanjut, boleh hubungi saya suhailey ditalian 012 921 4064.

Semoga entri ini bermanfaat dan anda semua sihat sejahtera bersama keluarga tersayang.


SuhaileyMohdNoor

9 Jan 2017

Sunday, January 8, 2017

INCOME TAMBAHAN DARI RUMAH DENGAN BISNES SHAKLEE

Zaman sekarang, ekonomi tak menentu, ramai yang ambil peluang untuk mencari income tambahan. 

Nak tak saya perkenalkan income tambahan paling mudah boleh dijalankan dari rumah sahaja?

Zaman serba moden. Tak keluar dari rumah pun boleh berurusniaga. Betul tak?
Asal ade komputer/handphone dan internet. 

Bisnes online la tu.:)

Mungkin banyak bisnes online diluar sana yang menjanjikan pendapatan yang begitu lumayan, tetapi saya lebih tertarik dengan mendapatkan income tambahan dari rumah dengan bisnes shaklee.

Dek kerana bisnes yang flexible, bisnes ini boleh dilakukan secara part time dan full time dari rumah je.

Bagi yang bekerja, boleh lakukan secara part time. Guna medium online je.



Kenapa bisnes shaklee ni sesuai untuk dijadikan income tambahan dari rumah?

1. Bisnes ini boleh dijalankan secara online tanpa keluar rumah.

Sebarang order dan penghantaran boleh dilakukan melalui website yang disediakan.

2. Boleh memilih untuk menjalankan bisnes shaklee secara online atau offline

Dalam sistem shaklee, tiada paksaan jika kita tidak berminat untuk menyediakan perkhidmatan COD atau cash on delivery.

Keputusan tertakluk kepada diri kita sendiri, nak buat bisnes ni secara online sahaja dengan penghantaran dilakukan oleh pihak shaklee? Pun boleh.

3. Tak perlu simpan stok vitamin di rumah

Mudah kan. Terutama kepada mereka yang tiada modal untuk simpan stok dirumah. Order customer diuruskan apabila customer transferkan duit dan kita mula mengorder vitamin untuk mereka di talian. 

Penghantaran vitamin kepada customer pula dilakukan oleh pihak syarikat. 



4. Capaian maklumat terbaru secara online

Dalam bisnes shaklee, segala maklumat diedarkan melalui email atau sms. Perbincangan/coaching juga group kami lakukan secara online. 

Medium seperti whatsapp dan teleconference sangat berguna untuk tujuan ini. Pihak shaklee juga tidak pernah memaksa ahli untuk join sebarang kelas offline yang dijalankan.

5. Tidak memerlukan premis perniagaan untuk melakukan aktiviti jual beli

Sebenarnya, vitamin shaklee memang tidak dibenarkan dijual dimana-mana premis perniagaan selain di cawangan dan home office shaklee yang sah.

Mudahkan, tak perlu menyewa premis untuk menjalankan perniagaan ini.

6. Keahlian seumur hidup

Keahlian bisnes shaklee ini adalah seumur hidup. Dah la murah keahlian, seumur hidup pulak tu.

7. Bonus pengedar shaklee 

Bonus pengedar shaklee pulak paling minima adalah rm25. Tiada maksimum. Bergantung kepada usaha dan rezeki kita. 

Menarik bukan? 
Sesuai sangat untuk kita menceburkan diri demi income tambahan. 



Jika perlukan perbincangan lanjut berkenaan bisnes shaklee yang mudah ini, boleh hubungi saya, suhailey.

Suhailey
012 921 4064





Saturday, January 7, 2017

BISNES PALING MENGUNTUNGKAN TAPI MODAL RENDAH

Zaman ekonomi tak menentu sekarang, berlumba-lumba orang buat kerja part time untuk tambah pendapatan.

Almaklum lah zaman serba-serbi mahal, semua pun naik, gaji je tak naik-naik. Apa pun better dari kena berhenti kerja macam tu je.

Disebabkan ekonomi yang makin teruk juga, macam-macam bisnes baru muncul, skim cepat kaya plak tumbuh merata. Konon nak duit mudah, at last harta yang ada tergadai.



Kena doa mintak Allah swt lindungi kita daripada bisnes sebegitu. Biar untung sedikit, janji halal dan berkat.

Nak tak saya kenalkan satu bisnes yang menguntungkan dengan hanya modal kecil.
Paling rugi pun, modal RM69 keahlian tu je lah. Itu pun hanya akan berlaku jika bisnes paling menguntungkan ini memang tidak dijalankan langsung.

Saya jamin pasti ada untung jika dilakukan waima secara tidak begitu serius sekalipun.
Bisnes mudah dan paling menguntungkan tersebut adalah Bisnes Shaklee.

Kenapa Shaklee?

Shaklee dah lama bertapak di Malaysia. Lebih 50 tahun dah, masih lagi bertapak di sini. Syarikat yang kukuh seperti Shaklee ini sudah pasti menyakinkan kita bahawa tiada penipuan berlaku kan, kalau ada, dah lama dah Shaklee ni kena ban.



Modal untuk bukak bisnes shaklee ni, cuma RM69, ni daftar keahlian. Terus boleh juwl vitamin lepas dah daftar tu.

Kenapa saya kata bisnes ni untung? Buat bisnes shaklee lewa pun boleh untung. Untung bisnes shaklee ni sampai infiniti. Ok. Macamani, bila dah daftar keahlian shaklee, kita akan dapat diskaun 10-15% atas setiap produk vitamin yang kita beli.
Once dah jual waima 1 vitamin pun,dah layak dapat untung 10-15% tu.

Haaa senangkan? Worth untuk cuba.
Macam saya cakap tadi, paling rugi pun RM69 bayar keahlian tu, itu pun hanya berlaku bila kita memang langsung tak hiraukan bisnes kita ni. Rasanya kita tak macam tu, mesti buat jugak bisnes lepas dah bayar yuran keahlian. Pasti ada untung dah kat situ.

Ada jugak yang start bisnes ni dengan FREE. Caranya, dia kumpul order sampai melayakkan dia dapat keahlian FREE. Paling best, dia layak dapat bonus pulak next month tu.

Shaklee bayar bonus CASH tau, bukan bentuk voucher ke apa. Paling sikit bonus adalah RM25.++. Paling banyak, infiniti.
Walaupun nampak sikit je RM25 tu, tapi ok la kan daripada tak dapat apa-apa langsung. RM25 tu, boleh buat spend untuk lunch hampir 5 hari. Jimat dah. Bukan kena membanting tulang 4 kerat pun.
Betul tak?

Itu baru bonus paling rendah boleh dapat, belum masuk untung runcit hasil jualan vitamin tu sendiri.

Dalam shaklee ni ade 4 keuntungan :
Untung runcit
Bonus
Car Bonus
Insentif

Car bonus dan insentif boleh cerita kemudian, daftar dulu, kita cerita panjang ok.

Berkenaan produk pulak, usah khuatir. Vitamin shaklee ni setiap vitamin yang dijual saintis shaklee dan pihak third party dan jalankan ujian makmal. Untuk memastikan vitamin shaklee ini selamat dimakan, semulajadi dan berkesan.

Siap ada clinical research lagi. Memang menyakinkan produk shaklee ni.Tak pening nak fikir kesan buruk kepada pengguna tau
Kalau tak ok, confirm saya pun tak bertahan dengan bisnes yang menguntungkan dan flexible ini.

Best kan boleh buat bisnes mudah, modal rendah dan menguntungkan. Rajin atau sebaliknya je. Itu kita lah yang tentukan.


Jika korang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ADAFTAR AHLI SHAKLEE ini, hubungi sahaja : 

Suhailey Mohd Noor
sueymn@yahoo.com
COD di kawasan Kemaman/Kuantan
Penghantaran dengan Pos Laju/Gedex ke seluruh negeri dalam Malaysia
Penghantaran ke luar negara juga disediakan

Saya sedia membantu anda. Selamat memilih yang terbaik antara yang terbaik.


*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan yang diiktiraf.

Friday, January 6, 2017

4 PRODUK KURUS TERBAIK, SELAMAT DAN BERKESAN WALAUPUN MAKAN BANYAK


Tertarik dengan ungkapan ni,


'gemuk atau kurus itu adalah pilihan
tapi, makan enak adalah keperluan'

Hihi, susah la nak kontrol makan. Food lover pulak memang suka cuba masakan atau makanan baru. Pantang ada kedai makan baru bukak, sure pergi try test.

Hehe suami saya la tu. Suka makan. Anak-anak kami pun menurun, ikut dia, enjoy makan so much.

Memang seronok jika dianugerahkan badan yang susah nak gemuk walaupun memang makan banyak.


Tapi apakan daya, bukan semua orang dianugerahkan kebolehan begitu. Maka terpaksalah kita cari alterantif untuk tampil kurus walaupun makan banyak.



Kurus kat sini bukanlah bermaksud underwieght atau pun aneroxia. Kurus yang dimaksudkan ialah, berat badan ideal setanding dengan ketinggian kita. 



Kalau kira BMI (Body Mass Index), bacaan BMI tu pada BMI ideal lah. Bukan underweight atau pun Obesiti.




Haaa, dahsyatnya orang Malaysia, berdasarkan kajian yang dijalankan oleh WHO (World Health Organisation) pada tahun 2011, Malaysia dinobatkan sebagai Negara yang mempunyai penduduk yang paling ramai bilangan rakyatnya yang Obes berbanding rakyat negara lain di Asia Tenggara.

Banyak makan dan kurang bersenam ke orang Malaysia ni? Hihi

We love to cook, try new recipe and so on.
That is us, Malaysian.




Tapi jangan bimbang, sebab produk shaklee ade vitamin yang membantu kita untuk kurus. Kurus dengan selamat dan sihat.
No bounce effect jugak.

Kenapa mesti vitamin shaklee?

Vitamin shaklee ni lengkap dengan kajian saintifik dan landmark studies.
Bukan calang-calang saintis yang menjalankan kajian saintifik ini dan kajian yang dijalankan membuktikan Produk shaklee adalah semulajadi, selamat untuk dimakan dan berkesan.

4 produk kurus terbaik yang saya nak kongsikan disini adalah Vivix, Omega Guard, Lecithin dan Alfalfa Complex.

Produk-produk untuk kurus ini membantu kita kuruskan badan dengan cara tersendiri.

VIVIX


Vivix bukan sahaja membantu kita untuk kurus malah, menghindari kita daripada penyakit kronik. Pengambilan yang konsisten juga memberikan kesan baik pada kulit.


Konsisten minum vivix kiranya untung betul, badan kurus langsing, kulit pun cantik berseri.



OMEGA GUARD

Omega guard bertindak membakar lemak dan mengawal hormon leptin demi membantu kita untuk kurus.


Hormon leptin memberi menghantar signal kepada otak untuk mengawal selera makan kita. Kita akan kurang rasa untuk mengunyah selepas konsisten amalkan omega guard ini.



Omega guard bakar lemak


Diagram cara tindakan Omega Guard untuk kuruskan badan


Testimoni Omega Guard pinggang ramping, belt longgar


Testimoni Omega Guard kuruskan badan

LECITHIN


Lecithin bertindak dengan mengelmulsikan lemak dalam badan kita.


Bila lemak berkurang, secara automatik berat badan juga akan berkurang.

Inch loss pun possible dengan lecithin ni terutama bahagian peha.


Testimoni Lecithin Kuruskan Badan,turun 6kg


Testimoni Lecithin, berat turun 5 kg


ALFALFA KOMPLEKS





Testimoni Alfalfa Complex turunkan berat badan (20kg)

Testimoni Alfalfa Complex turunkan berat.Perut kempis.
Testimoni Alfalfa Complex saiz badan makin kecil.

Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PRODUK SHAKLEE untuk KURUS   ni, hubungi sahaja : 

Suhailey Mohd Noor
sueymn@yahoo.com
COD di kawasan Kemaman/Kuantan
Penghantaran dengan Pos Laju/Gedex ke seluruh negeri dalam Malaysia
Penghantaran ke luar negara juga disediakan



*Penafian:   Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan yang diiktiraf.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...